Välkomna till Koberg GK’s Ungdomsverksamhet

Elit & Ungdomskommittén hälsar alla er ungdomar välkomna till Koberg Golfklubb. Alla är lika välkomna, det finns utrymme för såväl nybörjare som etablerade golfungdomar, tjejer som killar.

Vår målsättning är att få in fler juniorer i träning så ni som har kompisar som vill prova på, bjud med dem ut till Koberg. Klubbor finns att låna för juniorer, i de flesta storlekar.

För alla juniorer som deltager i vår verksamhet kommer det förutom träning erbjudas flera aktiviteter. Juniortour med våra grannklubbar, speldagar på Koberg GK med ledare, juniortävlingar både hemma och på andra klubbar. Sommarläger på Koberg GK m.m.

Föräldrar till ungdomar i Junior/Tävlingsgrupp kommer några ggr/år få uppdrag att vara med på söndagstouren.

Vi hoppas att ni skall trivas & utvecklas på Koberg GK.

Vision och Målsättning

Visionen är att erbjuda alla golfjuniorer möjlighet att träna och tävla i en anda som präglas av glädje, kamratskap och utveckling. Målsättningen är att intressera och stimulera juniorerna till aktiv golf genom uppmuntran och genom att visa respekt för den enskilde juniorens förmåga, förutsättningar och ambitionsnivå. Kommitténs mål är att erbjuda hög kvalité på verksamhetens alla aktiviteter och subventionerad träning skall erbjudas för alla kategorier av juniorer, såväl nybörjare som etablerade spelare, tjejer som killar.

Träningsgrupperna Golfkul (för de yngsta), Ungdom (efter ålder/golfkunnande), Ungdom Tävling och Ungdom Elit är grundupplägget för träningsverksamheten kommande golfsäsonger och kompletteras med individuell träning för Ungdom Tävling/Elit. Både individuell och gruppträning skall ledas av professionell tränare/instruktör. Även under vinterhalvåret ska träningsmöjligheter i olika former erbjudas. Tävlingar, läger och andra aktiviteter ska vara en naturlig del i juniorverksamheten och tävlings- och aktivitetsprogram ska finnas tillgängliga på försäsongen för att visa tydlighet i kommitténs förväntan samt möjliggöra individuell planering av golfsäsongen.