Fyrklövern

Fyrklövern är en tävling som spelas både som singeltävling och lagtävling. Deltagarna spelar i en klass och på fyra banor varje år. Banorna är Lyckorna, Torreby, Onsjö och Koberg.

Tävlingsformen är slaggolf och 21 spelare tas ut från varje klubb. I vår klubb försöker vi ha 14 herrar och 7 damer. Herrarna måste vara minst 65 år och damerna 60 år som yngst.

I singeltävlingen kommer de 12 första på prisplats.

I lagtävlingen räknas de 8 bästa resultaten från varje klubb. Efter summering av antalet slag/klubb får den klubb som har lägst antal slag 4 poäng, näst bästa klubb får 3 poäng etc.

Efter den sista tävlingen räknas totalpoängen ut för varje klubb och prisutdelning sker.

Hur går uttagningen till tävlingarna till: Veterantävlingarna ligger till grund för uttagningen. Vinner man en sådan kan man vara direktkvalificerad för att representera klubben, men också handicapfördelningen för de uttagna är viktig. Har man vid en "fyrklövertävling" placerat sig som en av de 8 som räknas i lagtävlingen så kan man vara säker på att bli uttagen igen.

Eftersom deltagarna skall vara anmälda en vecka före tävling kan det hända att någon får förhinder. Därför är jag väldigt tacksam för om det finns några som vill vara reserver (utan att ta illa upp).

Denna tävling är väldigt trevlig och spännande och jag hoppas att vi denna säsong blir bästa klubb

Margareta Stenör-Moberg - tävlingsansvarig